Laitinen kolumnoi
Olen tuota samaa asiaa pohtinut tässä omia lapsiani kasvatellessa...kuinka itse vapaasti ja villisti sain samoilla ystävieni kanssa metsissä.Seikkailla ja tutkia aivan rauhassa ilman vahtivia silmiä!5 vuotiaana hankkiuduin useammin pulmallisiin tilanteisiin,näin jälkeen päin miettien ja kuullen!Mutta muuton jälkeen ystävät vaihtuivat ja siinä samalla leikit!Kaveri porukassa samoilimme milloin missäkin,mutta tuolta ajalta en muista yhtäkään tilannetta että oltaisiin hankkiuduttu ongelmiin!
Tavallisia lasten välisiä nahisteluja oli ja mielestäni se kuuluu asiaan...mutta ei niihin vanhemmat tulleet väliin ratkomaan!Kaksi kertaa kuitenkin tilanne riistäytyi niin pahaksi,että pakoilimme naapurin tytön saunassa naapurin isoa pahaa poikaa =) ...

Nykypäivänä tuntuu että lapset joutuvat kasvamaan "suljetussa tilassa" eivätkä pääse seikkailemaan samalla tavalla ja se on iso harmi!Itse olen useimmiten lasten mukana pihassa,koska täällä ei ikinä tiedä mitä jokin hyypiö saa päähänsä ja tekee lapsille!
Minä en ole lapsena joutunut kasvamaan sellaisen pelon keskellä mitä omat lapseni tällä hetkellä!
Usein miettii,että se on lapsille varmasti todella turhauttavaa.Ja sellaiseenkin olen kiinnittänyt huomiota,että nykypäivän pojat eivät enää leiki sotaleikkejään ym muita mitä oman lapsuuden aikaiset pojat leikkivät!Monilta pojilta kielletään pyssyleikit vallan,luin aiheesta psykologin artikkelin ja hän kertoi että aseet ja pyssyt kuuluvat normaaliin kehitykseen pojilla jossain vaiheessa!

Olisi ihana opettaa lapsille kirkonrottaa,rosvoo ja poliisia,nurkkajussia ym leikkejä mutta meidän pihapiiristä ei sellaista lapsijoukkoa saisi edes kasaan että niin voisi tehdä!HARMITUS!!
Ehkä he istuvat pleikkareiden ja tietsikkojen edessä..osa lapsista on niin väkivaltaisia ja levottomia että veisi aikansa saada heidät ruotuun ja leikkimään yhdessä toisten lasten kanssa!Olisi tietenkin ihanteellista että saisi nuokin lapset leikkimään....
Tuntuu ikävältä kirjoittaa tälläisiä asioita,mutta haluisin muutosta siihen että lapset saisivat olla lapsia ja viettää sellaista lapsuutta ystävien kaverien osalta mitä itse olen viettänyt!!